Hårvask og daglig pleie

Hårvask er noe vi sjelden tenker over og noe vi ofte bare gjør «fort og gæli». Det er ikke alltid lett å finne ut hvilke produkter som passer for akkurat ditt hår. Å ha gode og sunne hårplei­eru­tiner er ikke vans­kelig hvis du i forkant tenker over ditt behov, og har god kommu­ni­ka­sjon med din frisør.

Vi bruker gjerne både tid og penger hos frisør for å få akkurat riktig farge og form i håret. Da er det jo rett og rimelig også å inves­tere i gode og riktige hjem­me­pleie­pro­dukter for å forlenge fint resultat.

I daglig hårpleie trenger vi shampoo, conditioner/balsam og treatment/kur. Med riktig shampoo tar vi godt vare på hode­bunn, kur går dypere inn i håret for å repa­rere skader, og balsam dekker hår og beskytter det.

Men hvor ofte skal vi vaske håret?

Svaret er – så ofte det trengs og så sjelden som mulig. Mange kunder liker følelsen av nyvasket hår og vasker håret derfor hver dag. Daglig vasking tørker ut både hode­bunn og hår. I verste fall blir hode­bunnen din veldig sensitiv og begynner å produ­sere enda mer talg/fett for å beskytte seg. – Og vips er vi i gang med en «vond sirkel». I snitt trenger vi kanskje å vaske håret med shampoo ca. to ganger i uka, med tørt hår og hode­bunn holder det ofte også en gang i uka. Føler du at du må vaske håret mye oftere er det lurt å prøve å bare skylle håret med lunkent vann og evt. bruke litt balsam i hårtuppene.

Innen hårpleie har vi vanligvis to store utford­ninger – å tilføre håret riktig mengde med proteiner og fuktighet. De aller fleste av oss har behov for å kombi­nere flere serier for å dekke hårets behov. Proteiner styrker skadet hår mens tilfø­ring av lipider og oljer gir håret fuktighet, smidighet og glans. I tillegg trenger kjemisk behandlet hår UVA- og UVB-beskyt­telse, eller noen av oss trenger kanskje mest volum.

Som vi ser er behov og ønsker så forskjel­lige at det ofte er lurt å bruke flere serier samtidig. Det er derfor din frisør stiller mange spørsmål til deg om dine vaner og rutiner med hår under frisør­be­søket. Da kan frisøren også skred­dersy sammen akkurat de produkter du trenger.

TIMEBESTILLING