Vi vet alle at det kan være vans­kelig og tids­kre­vende å passe på huden sin. Det finnes drøssevis av produkter og merker der ute, noe som gjør det nesten umulig å velge. Inter­nett har blitt en av de største kana­lene for å finne infor­ma­sjon om hvordan man tar vare på huden sin. YouTube og blog­gere har masse oppskrifter på hvordan dette skal gjøres og hva de anbe­faler. Men hva skjedde egentlig med å faktisk forhøre seg med eksper­tene? Hudpleierene!

Vi hudpleiere sitter med masse gode tips og infor­ma­sjon, og hjelper deg gjerne! Vi har jo tross alt studert derma­to­logi, læren om hud. I dette innlegget vil jeg enkelt fortelle hvordan man tar vare på huden sin.

3 trinns rutiner morgen og kveld er basic og ikke minst veldig hensikts­messig for en sunn hud:

  1. Rens huden! (Her skal det brukes en rens, helst ikke sminke­ser­vi­etter. For å gjøre dette enkelt kan man kjøpe rense­svamper som gjør det lettere. Vi renser huden vår for å få vekk makeup rester, smuss og skitt som huden får i løpet av dagen, og over­flødig fett)
  2. Påfør serum. (Serum bruker vi gjerne for å tilføre huden fuktighet eller jobbe med andre spesi­fikke hudtil­stander. Dette er essen­sielt for en sunn hud. Tilfører vi ikke huden fuktighet vil andre aktive ingre­di­enser som f.eks kremen ikke fungere opti­malt. Huden trenger fukt for å ta i mot ingredienser.)
  3. Påfør krem. (Kremen bruker vi for å behandle over­flaten av huden. Pleie og beskytte.)

Gjør du disse 3 trin­nene morgen og kveld vil du garan­tert se en forskjell. Huden din blir kanskje mykere? Jevnere, smidig?

Vi har alle vår hudtype og hudtil­stand, og de som kanskje sliter mer med huden sin i form av uren­heter og akne, så vil ikke alltid disse 3 trin­nene være nok. Da legger vi inn ett trinn mellom rens og serum; Nemlig peeling! Peeling virker hudfor­ny­ende. Den fjerner rett og slett litt av de døde hudcel­lene som ligger på over­flaten og tetter. Dette gjør at huden vår får puste. Da klarer ikke akne­bak­te­riene og danne seg, og huden vil bli bedre.

Riktig kost­hold og rikelig med væske er selv­føl­gelig også veldig viktig.

HUSK at hudfor­bed­ring er ett lite tålmo­dig­hets­pro­sjekt. Men med litt veiled­ning fra oss, vil du kunne føle deg bedre. Nøl aldri med å bestille deg en hudana­lyse og få råd og hjelp til hvordan du kan få en bedre og sunnere hud. Det trenger ikke å være så vans­kelig og kompli­sert som det kan virke. ☺

Thea