Ofte når vi skal selge en hudplei­eru­tine til en kunde setter vi frem både serum og øyekrem. Nesten alltid får vi spørs­målet om «hvorfor må jeg bruke serum? Kan jeg ikke bare bruke ansikts­kremen min rundt øynene også». Faktumet er ikke at vi som hudpleiere bare vil selge dette til deg for å tjene penger, men det er nødvendig for at din hud skal få den pleien den trenger for å vare livet ut.

Så hvorfor skal vi bruke serum under kremen? Hvorfor skal vi tilføre enda mer på huden? Blir den ikke bare klis­sete og fet da? Nei, serum trekker dypere inn i huden, er mer konsen­trert og proppet full av virk­nings­fulle nærings­stoffer. Om du har prøvd mange forskjel­lige fuktig­hets­kremer tilpasset din hud, men ikke funnet en som virkelig hjelper deg? Så kan det være at et serum er det som må til. I tillegg til dette gjør serumet at fuktig­hets­kremen pene­trerer dypere ned i hudlagene.

Er det virkelig nødvendig med et eget produkt til øyepar­tiet? Hvor tidlig skal jeg begynne med øyekrem? Dette er like indi­vi­duelt som når du begynner å pleie resten av ansiktet. Har du tørr hud eller atopisk eksem melder behovet seg tidli­gere. Øyelok­kene har tynnere hud enn resten av ansiktet og ofte er drene­ringen heller ikke optimal i dette området. Vi er også mer sensi­tive mot aktive ingre­di­enser nær øynene. Kremer til øyepar­tiet inne­holder ofte helt andre ingre­di­enser eller lavere konsen­tra­sjon av veldig aktive ingre­di­enser. La gjerne øyepro­duktet ligge i kjøle­skapet om du opplever hevelser og slitne øyne på morgenen – da vil den kjøle deilig som bonus.