Sunne føtter – året rundt!

Hvor ofte steller du føttene dine? Kanskje du gjør det kun til sommeren for at de skal se fine ut? Eller kanskje du ikke pleier føttene dine i det hele tatt. Å ha sunne føtter og stelle de jevnlig hos en fotpleier, er noe mange tenker på som noe kun de eldre gjør. Dette stemmer ikke. Det er viktig å sette av tid til å stelle føttene sine jevnlig.

Steller du føttene dine jevnlig så vil sjansen for å oppleve diverse plager minske. Har du for eksempel opplevd noen gang at det danner seg sprekker i helene dine? Hadde du stelt føttene jevnlig kunne du kanskje unngått dette. 

Har du ubehag i føttene dine når du går, så kan denne smerten forplante seg! Du begynner kanskje å gå på en anner­ledes måte, og belaster kanskje knærne, hoftene eller ryggen din feil iste­denfor. Derfor er det viktig å stelle føttene sine! 

Her skal du få noen tips til hvordan opprett­holde sunne føtter:

  • Tørk alltid mellom tærne etter du har dusjet. Fuktig og klam hud gir gode leve­vilkår for fotsopp. 
  • Skift sokker daglig. 
  • Klipp neglene rett over. Du kan heller file de i kantene slik at de ikke plager tærne ved siden av. Dette er for å unngå å få inngrodde tånegler. 
  • Velg riktig fottøy. Skoene må være roms­lige nok. Høye heler og spisse sko belaster føttene. Ta av skoene og luft og strekk på tærne om mulig hvis du har på sko store deler av dagen. 
  • Ta et ordentlig godt fotbad en gang i måneden. Fil da av hud med en fotfil. 
  • SMØR DEG! Smør daglig med fotkrem, slik at huden holder seg smidig og får nok fuktighet slik at de ikke blir dehydrert. 
  • Gå til fotbe­hand­ling hver sjette uke! 

Som en ekstra liten fuktig­hets­boost kan man bestille seg en fotpleie med para­fin­voks-behand­ling. Da blir føttene ekstra myke og fuktig­heten trekker enda bedre inn i føttene. I tillegg holder fuktig­heten seg mye lengre!

TIMEBESTILLING