Ta vare på huden din – ikke bare i ansiktet!

Huden er vår egen innpak­ning som beskytter kroppen vår fra ytre påvirk­ninger. Vi gir deg her noen gode og enkle kjøre­regler for å ta godt vare på den!

Tilfør fuktighet
Huden din på kroppen trenger også fuktighet, derfor er det fint å smøre kroppen daglig med en bodylo­tion. Da holder du huden smidig og glatt samtidig som du beskytter over­flaten. Du bør også skrubbe huden 1–2 ganger i uken slik at du får fjernet døde hudceller som ligger på over­flaten. På denne måten trekker fuktig­heten dypere ned i huden og fukter enda bedre!

Unngå unød­vendig dusjing
Over­dreven dusjing er med på å dehydrere huden og forstyrre krop­pens natur­lige forsvars­me­ka­nismer, f.eks slim­hinner med bakte­rier som hjelper med å holde andre bakte­rier unna.

Beskytt huden mot UV-stråler
Det er deilig med varme mot huden og påfyll av D‑vitaminer, men pass på å smøre deg godt med solfaktor. Aldring vises først i ansiktet, dermed har vi blitt veldig flinke til å smøre oss her, men det er viktig å ikke glemme resten av kroppen. Smør deg med solfaktor som beskytter mot både UVA- og UVB-strå­ling, ta ofte pauser fra solen og beskytt huden med klær.

Livs­stilen påvirker huden
Vann, frisk luft, kvali­tets­søvn og variert kost­hold er ikke bare bra for kroppen, det er også viktig for huden. Regel­messig mosjon og gode matvaner, som mye frukt og grønt, er viktig for både hvordan du føler deg og hvordan huden din ser ut!

TIMEBESTILLING