Hårfjer­ning med voks er effek­tivt, skån­somt og har en lang­tids­ef­fekt. Det finnes mange voks­typer, men i våre salonger bruker vi varm­voks og strips­voks. Voks­be­hand­linger kan gjøres hele året, men her i Norge er det høyse­song for voksing vår, sommer og litt utover høsten.

Alt av hår på kroppen kan vokses, utenom håret vi har på hodet. Vi anbe­faler kunder som velger å starte med voks­be­hand­linger at de opprett­holder med å vokse regel­messig ca 1 gang hver 4 uke. Avhengig av hvor kraftig hårvekst­vekst du har og hvilken vekst­fase hårene er i.
Husk! Desto oftere du vokser, desto mindre smerte­fult er det per gang og desto mindre hår vokser ut over tid.

Her er våre hudte­ra­peuter sine før og etter-behand­lingsråd for å få mest mulig ut av din voks­be­hand­ling. Lenger ned i innlegget kan du lese om voks­ty­pene vi bruker i våre salonger.

For best mulig resultat FØR din vokstime anbe­faler vi:

 • At du har spart ut hår som har en lengde på ca ½ cm.
 • At du har peelet området med en peelingkrem/ skrubb noen dager i forveien.
 • At du ikke er solbrent.
 • At du ikke har åpne sår eller blåmerker.
 • At du ikke har eksem i aktiv periode.
 • At du ikke bruker medi­siner som gjør huden din ekstra tynn.

For best mulig resultat ETTER din vokstime anbe­faler vi:

 • Ikke bruk bodylotion/ deodorant/ såpe på området du har vokset, de neste 24 timene etter voks­be­hand­ling.
 • Ikke trene, gå i svøm­me­hall, ta sola­rium, eller andre steder det kan være mye frem­mede bake­rier de neste 24 timene etter voks­be­hand­ling.
 • Vær forsiktig med solen på behandlet område de neste dagene. Bruk spf!!
 • Bruk en peeling/ skrubb på området du har vokset ca 1 uke etter behand­lingen, fort­sett med peeling 1–2 ganger pr uke.
 • Smør inn huden med en god fuktig­hets­krem hver dag, bruk gjerne vekst­hem­mende produkt på vokset område. Dette gjør at hårene vokser saktere ut.
 • Book ny voks­be­hand­ling­time alle­rede ved beta­ling. Sett opp en plan med din tera­peut. En voks­be­hand­lings­plan med ca 4 uker mellomrom er ideelt for å opprett­holde lik hårvekst så voks­re­sul­tatet blir best mulig over tid. Pluss at du slipper å bli vokset når hårene er for lange, da er det en mulighet for at de knekker og de vil vokse raskt ut igjen.

Varm­voks

Kan brukes på de mest senes­tive og intime soner, som ansikt, brasi­li­ansk og armhuler. Her er huden ofte tynnere med lite under­hudsfett, som gjør at det er kortere vei til nerver, blod­årer og cellene som ligger under huden. Med å vokse disse områ­dene med varm­voks er det mindre smerte­fullt og det er mindre sjanse for å påføre huden skade. Varm­voks kalles varm­voks fordi den har litt høyere smelte­tem­pe­ratur. Voksen påføres direkte på huden og ligger på til den har stivnet, da er den klar til å bli dratt av. I denne behand­lingen brukes ikke voks­strips.

Strips­voks

Strips­voks har lavere smelte­tem­pe­ratur og er mer rennende og klis­sete enn varm­voks. Denne voksen kan brukes på hele kroppen. Den legges på med spatel i tynt lag, og dras av med voks­strips. En behand­ling med strips­voks er rask, fjerner alle hår, samtidig som den er skånsom mot huden. Den behand­lingen vi gjør mest av. Alle kan vokses med strips­voks med mindre du har sykdommer, eller en hudtil­stand som gjør at huden din er tynn, skjør eller har lett for å få sår eller blåmerker.

Velkommen til voks­be­hand­ling hos oss!

blogg RÅH voksing